Duminică, Iunie 16, 2024

De la medici veterinari cu ❤️ dragoste ❤️ pentru prietenii voștri

Chiar daca in timpul pandemiei s-a observat un trend incurajator in ceea ce priveste numarul de caini adoptati, exista inca multe animale de companie care sunt abandonate - si care au mare nevoie de o casa iubitoare. Mars, unul dintre cei mai mari producatori de hrana pentru animale din lume, proprietarul unor marci populare precum Pedigree si Whiskas, a organizat recent o campanie de voluntariat impreuna cu asociatii sai pentru a atrage atentia asupra nevoilor animalelor din adaposturi. 

Un obiectiv foarte important pentru Mars este acela de a crea o lume mai buna pentru animalele de companie, iar cele fara adapost ocupa un loc special in angajamentele lor si depun eforturi constante pentru a le imbunatati viata. Compania a enumerat cele trei moduri principale prin care sustine cauza animalelor de companie fara adapost si spera sa incurajeze atat consumatorii, cat si alte companii, sa li se alature eforturilor.

Voluntariat in adaposturi de animale


De la inceputul anului, Mars a contribuit cu peste 1300 de ore de voluntariat in Europa Centrala, dintre care 230 de ore doar in Romania. Cea mai recenta campanie de voluntariat a fost organizatain octombrie 2022 la adapostul din Bragadiru, in cadrul careia asociatii Mars au interactionat cu cainii, le-au oferit recompense si s-au jucat cu ei. Mars are un parteneriat solid cu Autoritatea pentru Supravegherea si Protectia Animalelor (ASPA), alaturi de care a organizat numeroase campanii de adoptie si prin intermediul careia a donat mancare de animale adaposturilor.


„Angajatii Mars au rasfatat toti cateii din adapost cu recompense Pedigree. Faptul ca toti au avut parte de interactiune umana si de gustari pe placul lor a fost cu adevarat o zi speciala pentru ei. Dupa ce au vizitat tot adapostul, ziua a continuat in tarcul de joaca, acolo unde au fost adusi 30 de catei sa alerge liber printre voluntari si sa se bucure impreuna unii de prezenta celorlalti. A fost asadar o zi reusita pentru cateii de la ASPA Bragadiru, o zi specialain care s-au bucurat de socializare, joaca, mangaieri si, mai ales, de recompense pe gustul lor.” – Catalina Tranescu, purtator de cuvant ASPA.

Picture2

Pet-friendly este noua normalitate


Mars a inceput acum peste un deceniu sa implementeze politici interne prietenoase cu cainii in birourile companiei si a fost chiar un deschizator de drumuri in acesta directie. In conditiile in care pandemia a contribuit la o crestere a numarului de adoptii de caini, compania isi propune acum sa fie un exemplu in ceea ce priveste tendinta de a accepta prezenta animalelor de companie in birouri, prezenta care are un efect pozitiv atat asupra cainilor, cat si asupra asociatilor si chiar asupra companiei.

Picture3


„Faptul ca biroul nostru este prietenos cu animalele de companie nu ma face fericita doar pe mine, ci si pe cainii mei. Am 3 caini, sunt copiii mei, si trebuie sa spun ca este absolut grozav sa am ocazia si confortul sa-i iau cu mine la birou oricand vreau”- Camina Colceriu, Senior Demand Planner la biroul Mars Bucuresti, mama lui Xena, lui Dolly si a lui Sultan.


Posibilitatea de a veni cu cainele la birou este menita si sa incurajeze adoptiile, asociatii putand astfel reduce stresul referitor la a-si lasa blanosul singur acasa pentru perioade indelungate.


Sprijinirea asociatilor in adoptia animalelor de companie

Picture4


Pe langa sprijinirea adaposturilor pentru animale de companie, educarea consumatorilor cu privire la beneficiile adoptiei si promovarea locurilor de munca prietenoase cu animalele de companie, Mars se angajeaza, prin brandul sau Pedigree, sa-si sustina toti asociatii in procesul de adoptie. De la inceputul acestui an, asociatii Mars care au adoptat un caine au primit suficienta hrana Pedigree cat sa acopere nevoile noului prieten pentru un an intreg. „Din proprie experienta si luand in calcul mai multe considerente, indemn toti iubitorii de animale sa nu cumpere, ci sa adopte! Adaposturile ofera tot sprijinul necesar pe parcursul procesului si ma bucur sa vad casi Mars sustine noii proprietari de animale de companie. In august, am adoptat un catelus, Jim, care fusese luat de politia animalelor din cauza conditiilor in care era tinut. Decizia de a-l adopta nu a schimbat doar viata unui caine care avea nevoie de o casa, ci si viata mea, aducand multa energie pozitivain familie. “ – Dumitru Vascan, Senior Key Account Manager Mars Romania, mandru proprietar al lui Jim, pe care l-a adoptat recent dintr-un adapost.

Acesta este un comunicat de presa din partea Mars România.