Marți, Iulie 23, 2024

De la medici veterinari cu ❤️ dragoste ❤️ pentru prietenii voștri

MSD Animal Health a lansat campania Protect Our Future Too in peste 30 de tari EMEA - incluzand Europa, Rusia, Africa de Nord si Orientul Mijlociu - pentru a creste gradul de constientizare a impactului pe care modificarile caracteristicilor anotimpurilor il au asupra animalelor noastre de companie si asupra relatiei cu familia in care traiesc, precum lunile mai calde din perioada de toamna si de iarna, dar si temperaturile mai ridicate in general.

 

  • 21 de oameni de stiinta de renume din Europa evidentiaza faptul ca vremea mai calda reprezinta o amenintare directa pentru animalele de companie si trebuie sa luam masuri pentru a le proteja.
  • 42% dintre proprietarii de animale de companie chestionati nu realizeaza impactul schimbarilor sezoniere asupra cainilor si pisicilor lor.

Un sondaj, trimis atat comunitatii de medici veterinari, cat si proprietarilor de animale de companie din Europa si din alte regiuni, a masurat nivelul actual de intelegere a problematicii si a aratat gradul de constientizare in randul proprietarilor de animale de companie atunci cand vine vorba de protejarea acestora impotriva riscurilor provocate de schimbarile sezoniere. In timp ce multi proprietari de animale de companie sunt constienti de riscurile induse de clima mai calda, sondajul a demonstrat ca 63% dintre medicii veterinari chestionati considera ca proprietarii de animale de companie nu sunt inca informati in ceea ce priveste efecte.

Specializati in studiul parazitilor, al comportamentelor animalelor, al bolilor si One Health, oameni de stiinta de renume in domeniile lor au dezvaluit informatii referitoare la patru teme importante: sanatatea animalelor de companie, paraziti, boli si schimbari de comportament la animalele de companie. O crestere globala a temperaturii are multiple implicatii pentru acestea. O astfel de implicatie este cresterea numarului de paraziti, si anume capuse, deoarece pot supravietui mai mult timp in regiuni cu clima mai calda.

In timp ce peste o treime dintre medicii veterinari le recomanda proprietarilor de animale de companie sa le protejeze impotriva puricilor si a capuselor in aceste luni mai calde, datele sugereaza ca mai sunt multe de facut. 88% dintre medicii veterinari chestionati sustin ca au gasit capuse in lunile mai reci (din octombrie pana in martie), iar recomandarea este ca protectia sa fie asigurata timp de 12 luni, deoarece capusele pot fi intalnite pe tot parcursul anului. Sondajul a aratat ca 28% dintre proprietari nu isi protejeaza animalele de companie impotriva parazitilor tot anul.

Prof. Dr. Ralf Müller, Seful Serviciului de Dermatologie Veterinara de la Universitatea din München, a comentat: ”Incalzirea globala va continua sa ne afecteze pe noi si pe animalele noastre de companie decenii de acum inainte.”

„Vaccinarea animalelor noastre de companie are un impact asupra sanatatii acestora, asupra sanatatii altor animale si, de asemenea, asupra sanatatii publice”, a subliniat Dr. Fernando Fariñas Guerrero, Director al Institutului de Imunologie Clinica si Boli Infectioase din Málaga.

Pentru a contribui la misiunea de educare a proprietarilor de animale de companie, MSD Animal Health sustine campania Protect Our Future Too, pentru informarea acestora si a medicilor veterinari, oferindu-le datele necesare pentru a proteja pisicile si cainii pe tot parcursul anului. Pentru a afla mai multe informatii, accesati protectourfuturetoo.com si urmariti dezbaterile #ProtectOurFutureToo.

 Infografic

Campania „Protect Our Future Too” (#protectourfuturetoo) a fost lansata pentru a creste gradul de constientizare asupra impactului pe care schimbarile climatice il au asupra animalelor noastre de companie si asupra relatiei cu familia in care traiesc, cum ar fi lunile mai calde de toamna si iarna, dar si temperaturile mai ridicate in general. Fiind o parte importanta a societatii, MSD Animal Health considera ca este important sa actionam pentru a proteja si viitorul animalelor de companie. Campania, care va fi lansata in peste 30 de tari EMEA - incluzand Europa, Rusia, Africa de Nord si Orientul Mijlociu - ii va informa pe medicii veterinari si pe proprietarii de animale de companie, pe tot parcursul anului, pentru o mai buna constientizare a modului in care pot ajuta la protejarea animalelor de companie. 

Despre MSD Animal Health

De mai bine de un secol, MSD - o companie biofarmaceutica de top la nivel mondial - inoveaza pentru viata, oferind medicamente si vaccinuri pentru multe dintre cele mai complicate boli. MSD Animal Health, o divizie a Merck & Co., Inc., Kenilworth, N.J., SUA, este divizia globala de sanatate animala a MSD. Respectand angajamentul pentru The Science of Healthier Animals®, MSD Animal Health ofera medicilor veterinari, fermierilor, proprietarilor de animale de companie si guvernelor una dintre cele mai extinse game de produse farmaceutice veterinare, vaccinuri si solutii si servicii de management al sanatatii, precum si o gama larga de produse de identificare, trasabilitate si monitorizare, toate conectate digital. MSD Animal Health este dedicata protejarii si ameliorarii sanatatii si starii de bine a animalelor si a celor care le ingrijesc. Compania investeste masiv in resurse pentru cercetare si dezvoltare si pentru un lant de aprovizionare modern si global. MSD Animal Health are reprezentante in peste 50 de tari, iar produsele sale sunt disponibile pe aproximativ 150 de piete. 

Despre sondaje

Am folosit un esantion reprezentativ de 3.871 de medici veterinari si 751 de asistenti/ tehnicieni veterinari. Sondajul in randul proprietarilor de animale de companie a generat 201.893 de raspunsuri si a fost realizat printr-un sondaj online accesibil publicului prin intermediul retelelor de socializare (Facebook si Instagram). Sondajele s-au desfasurat in Europa, Rusia, Africa de Nord si Orientul Mijlociu si au fost deschise din februarie pana in iunie 2020.