Log in
actualizat: 4:24,20 May 2023 Europe/Bucharest

British Shorthair, o pisică cu temperament blând și loial

Pisica British Shorthair, cu aspectul său robust și blana sa scurtă și densă, este una dintre cele mai apreciate și iubite rase de pisici din întreaga lume. Originară din Marea Britanie, această rasă își trage rădăcinile din pisicile domestice romane și a fost crescută în mod selectiv de-a lungul secolelor pentru a-și dezvolta caracteristicile unice. Cunoscută pentru temperamentul său echilibrat, prietenos și afectuos, pisica British Shorthair este o alegere excelentă pentru familiile care caută un companion blând și înțelegător.

Regina lumii pisicilor: Descoperă Pisica Persană, blândă și seducătoare

Persana, cunoscută drept „regina" lumii pisicilor", se remarcă prin blana sa luxuriantă și seducătoare, chipul său adorabil și personalitatea sa liniștită. Deși este o pisică care necesită îngrijire sporită și poate întâmpina unele probleme de sănătate, pentru mulți, farmecul și temperamentul său îi eclipsează dezavantajele. Persana ocupă primul loc în topul celor mai populare rase de pisici din America de Nord și, posibil, chiar din lume. A devenit în vogă în perioada victoriană, deși exista cu mult timp înainte de atunci. Cu toate acestea, se cunosc puține detalii despre istoria sa timpurie.

Top 10 rase de pisici cu cele mai bune personalități

Dacă ești un viitor părinte de animal de companie în căutarea prietenului felin perfect, este greu să știi ce rasă să alegi. Cu zeci de rase de pisici, veți avea o mulțime de opțiuni. În ciuda reputației lor de a fi distante și imprevizibile, multe pisici sunt membri adorabili ai familiei, fiecare cu propriile trăsături și personalități care le fac speciale. Din fericire, am alcătuit o listă cu primele 10 rase de pisici cu cea mai bună personalitate pentru a vă face alegerea următorului pisoi mai ușoară. În cazul în care nu vei dori să aduci în familie o pisică de rasă, poți întotdeauna să adopți o pisică de rasă comună (europeană) pentru locuința ta. Acestea sunt animale de companie extrem de prietenoase și iubitoare și vor aduce o mulțime de zâmbete de fețele membrilor familiei tale. 

Bearded Collie: Un Câine Prietenos și Plin de Viață

Bearded Collie, cunoscut și sub numele de „Beardie", este o rasă de câine plină de energie, extrem de inteligentă și loială. Acești câini sunt cunoscuți pentru blana lor lungă și mătăsoasă, cu un aspect distinctiv ce amintește de o barbă. Originari din Scoția, Bearded Collie sunt excelenți în activități precum păstoritul turmelor, agilitate și obediență. Acest articol își propune să exploreze istoria rasei, îngrijirea și întreținerea, temperamentul și personalitatea, potrivirea cu familiile cu copii și bolile frecvente întâlnite la acești câini.

Schnauzer-ul Pitic: un companion perfect pentru familie

Schnauzerul Pitic, cel mai mic și popular membru al familiei Schnauzer, a fost dezvoltat inițial în secolul al XIX-lea în Germania, ca un câine de fermă de talie mică. În prezent, această rasă este foarte apreciată în rolul de câine de companie. Se crede că Schnauzerul Pitic provine din încrucișarea Schnauzerilor Standard de dimensiuni reduse cu Affenpinschers și Poodles pentru a obține un Schnauzer de talie mai mică. Acest câine afectuos și vocal este o alegere excelentă pentru o familie activă și iubitoare de animale.

Border Collie, un câine activ și inteligent

Câinele Border Collie este foarte activ, alert și dornic să aibă un scop. Câinii din această rasă au o inteligență peste medie și sunt foarte antrenabili. Crescuți pentru păstoritul de oi, au un instinct puternic de păstorit. Din nefericire, dragostea pentru adunat oi îi poate determina să urmărească animale, biciclete și mașini. Rasa are nevoie de exerciții fizice și activități zilnice care îi vor provoca. Câinii Border Collie se bucură și se descurcă bine în antrenamentul de agilitate. Fără stimulare fizică și mentală, aceștia pot fi distructivi în gospodărie, mestecând mobilierul, zgârâind la uși, lătrând și urlând în apartament. De asemenea, pot fi predispuși la anxietatea de separare. Datorită stratului lor dens de blană, periajul și pieptănarea zilnică sunt necesare. Acești câini pot fi sensibili la sunet, ceea ce înseamnă că pot fi stresați în timpul furtunilor sau în jurul artificiilor.

Setterul irlandez: un companion ideal pentru iubitorii de câini

Rasă Setter Irlandez este o rasă veche de câini. Ei au fost crescuți inițial în Irlanda, în secolul al XVII-lea, pentru a fi utilizați la vânătoare. Setterii Irlandezi erau considerați ca fiind unii dintre cei mai buni vânători, fiind apreciați pentru abilitatea lor de a detecta și a indica vânatul. Această rasă a început să se dezvolte și să se răspândească în Europa în secolul al XVIII-lea, iar în anii 1800, au început să fie importați în Statele Unite. În America, Setterii Irlandezi au fost utilizați la vânătoare și pentru competiții de vânătoare.

Chin-ul Japonez, un clovn neastamparat

Câinele Japanese Chin este un câine de talie mică din familia câinilor toy. Are fața plată și o blaniță lungă și frumoasă. Se crede că acesta provine de la curtea regală chineză, în urmă cu peste 1.500 de ani; unii susțin că acest câine a fost crescut în Coreea și că a migrat de acolo. Este un câine energic și amuzant. În Japonia, Japanese Chin-ul este venerat ca fiind o ființă superioară în comparație cu alți câini. Îi place să se cațere în locuri înalte; Chinul Japonez este adesea descris ca fiind o „pisică în costum de câine", deoarece tinde să fie mai degrabă acrobatic, se cațără des și se curăță singur.

Dalmațianul, un câine vedetă cu aere de clovn

Una din celebrele rase de căței făcută vedetă de marele Disney este fără îndoială Dalmațianul. La lansarea filmului, în 1985, numărul anual de căței dalmațieni înregistrați de American Kennel Club (AKC) a crescut vertiginos de la doar 8.170 de animale la un număr impresionant de 42.816. Ceea ce trebuie să știm însă este că rasa Dalmațiană este o rasă străveche, iar blana sa pătată distinctivă și ținuta atletică apar în arta de acum câteva secole.

Lhasa Apso, un cățel cu un look regal

Acești câini mici, dar puternici, au fost crescuți pentru a fi folosiți ca gardieni în templele și mănăstirile din munții tibetani cu mii de ani în urmă, dar abia în 1933, când Dalai Lama a făcut cadou câțiva câini domnului și doamnei Suydam Cutting din New Jersey, micul câine a devenit popular în America. Lhasa Apso este un câine vesel, în unele cazuri, de-a dreptul clovn acasă, dar este mai distant cu străinii și poate tinde spre un comportament de pază a mâncării și a jucăriilor lor.

Saint Bernard, un caine sociabil si prietenos

Saint Bernard este un caine sociabil si prietenos, care se descurca de minune cu copiii, dand dovada de o rabdare si toleranta remarcabile. Este un caine de talie mare si, desi are un comportament linistit, nu este potrivit pentru a locui intr-un apartament mic din cauza dimensiunii sale. Deoarece rasa a fost dezvoltata pentru a rezista conditiilor extrem de reci din Alpi, au o toleranta scazuta la caldura. Acesti caini adora sa fie alaturi de familia lor si se descurca mai bine atunci cand sunt in casa cu oamenii lor.

Pointerul German cu par scurt, un caine cu aspect nobil care iubeste familia

German Pointer (cu par scurt), Deutscher, Kurzhaariger Vortsehund, Kurzhaar, doar cateva din numele dupa care este cunoscut acest caine minunat. Daca ati vazut vreodata un caine din desene animate descoperind ceva cu o rigidizare rapida a corpului intr-un punct dramatic, atunci ati vazut functia unui Pointer; sau cel putin o versiune foarte exagerata a lui! German Shorthaired Pointer, sau GSP pe scurt este un caine de vanatoare sportiv care a fost dezvoltat in Germania si a fost folosit de-a lungul generatiilor ca un caine de vanatoare universal.

Marele Danez sau gigantul bland

Marele Danez este numit uneori gigantul bland datorita temperamentului sau calm si atent. Le place afectiunea si vor incerca adesea sa se aseze in poala stapanului lor, ca un caine de companie. Le place sa isi multumeasca familia si sunt usor de dresat. Cu toate acestea, trebuie sa tineti cont de faptul ca acesti caini, cu dimensiunile lor mari, pot ajunge cu usurinta la orice suprafata, cum ar fi mesele si blaturile din bucatarie. Coada lor poate fi, de asemenea, o problema si uneori pot rasturna ceva care se afla la nivelul lor, motiv pentru care s-ar putea descurca cel mai bine in case mari. Din pacate, la fel ca multe rase mari, au o durata de viata scurta.

Teckelul, un catel curajos si inteligent

Teckelul ar putea fi cel mai mic dintre caini, dar este cel mai mare in spirit. Forma sa distinctiva atrage mai intai atentia, dar oamenii care il cunosc ii apreciaza caracterul, inteligenta, spiritul de vanatoare si devotamentul absolut fata de oamenii sai.

Abonează-te la acest feed RSS