Log in
actualizat: 4:24,20 May 2023 Europe/Bucharest
Iulia Cretu

Iulia Cretu

Director executiv Revista Veterinarul 

Iubitoare de pisici, căței și alte vietăți necuvântătoare

Website URL: https://www.veterinarul.ro/

Dincolo de halat: Realitățile vieții unui medic veterinar

Azi sărbătorim Ziuna Națională a Medicului Veterinar în România. O profesie cu adevărat vocațională, care necesită multă dedicare, multe ore de pregătire profesională și multă răbdare și iubire pentru toate formele de viață. Azi onorăm acei oameni care și-au dedicat viețile sănătății și bunăstării animalelor, care stau la baza unei societăți sănătoase și echilibrate. Când ne gândim la medicii veterinari, adesea imaginile care ne vin în minte sunt acelea de doctori iubitori de animale, care se bucură de interacțiunea cu diferite animale de companie zi de zi. În timp ce aceasta este într-adevăr o parte a meseriei, există și o altă latură a profesiei care este mult mai puțin discutată. Sau dacă este discutată, este discutată la un mod „ghetou”, cu injurii și invective dureroase aduse la adresa medicului veterinar practician român. 

Interviu prof dr. David Modry: incalzirea globala afecteaza si animalele de companie din Romania

Prof dr. David Modry ne-a acordat un interviu legat de modalitatea in care schimbarile climatice afecteaza animalele de companie din Romania. In calitate de conducator al Departamentului de Patologie si Parazitologie din cadrul Universitatii de Știinte Veterinare si Farmaceutice din Brno, prof. Univ. David Modrý coordoneaza o echipa de cercetatori care studiaza bolile infectioase transmise intre animale salbatice, animale domestice si oameni. El este, de asemenea, directorul Asociatiei Vétérinaires sans Frontières din Republica Ceha.  Prof dr. David Modry a colaborat in calitate de specialist in cadrul proiectului #protectyourfuturetoo, care a fost lansat in luna octombrie in peste 30 de tari EMEA - incluzand Europa, Rusia, Africa de Nord si Orientul Mijlociu.

Medicul veterinar Tache Epure, un profesionist dedicat sanatatii si ingrijirii pisicilor

Pe 8 august sarbatorim Ziua Internationala a Pisicii. Si ce ocazie mai buna sa avem sa discutam cu medicul veterinar Tache Epure, un iubitor si crescator de pisici, care si-a dedicat viata ingrijirii acestor frumoase necuvantatoare. Tache Epure este medic veterinar practician de animale de companie in Constanta, unde a deschis recent si un centru de medicina felina si un hotel pentru pisici, in care stapanii isi pot lasa felinele, atunci cand pleaca din localitate. Crescator autorizat de pisici British Shorthair, medicul veterinar Tache Epure ne-a raspus la cateva intrebari si ne-a lasat cateva sfaturi pentru iubitorii de feline din Romania, care doresc sa isi ingrijeasca corespunzator pisicile.