Log in
actualizat: 4:24,20 May 2023 Europe/Bucharest

Intoxicatia cu antigel la caini

Intoxicația cu antigel poate fi periculoasă pentru câinii dumneavoastră și poate apărea atunci cand aceștia ingerează antigel, care poate fi prezent în motoarele mașinilor sau în alte surse lăsate la îndemâna câinilor. Intoxicația cu antigel poate afecta sistemul nervos și poate fi fatală dacă nu este tratată la timp. Este important să cunoașteți simptomele, diagnosticul și tratamentul intoxicației cu antigel la câini.

Simptomele intoxicației cu antigel la câini

  • Vărsături
  • Diaree
  • Comportament letargic sau somnolent
  • Uscăciune la nivelul gurii și limbii
  • Sete excesivă
  • Convulsii
  • Respirație dificilă
  • Modificări de comportament, cum ar fi pierderea coordonării sau somnolență

Diagnosticul intoxicației cu antigel la câini

Dacă suspectați că animalutul dumneavoastră a ingerat antigel, adresați-vă imediat unui medic veterinar. Medicul veterinar poate realiza un istoric medical și poate efectua un examen fizic complet al animalului, incluzând teste de laborator și analize de sânge. Aceste teste vor ajuta la determinarea gradului de intoxicație și a stării de sănătate a animalului.

Tratamentul intoxicatiei cu antigel la câini

Tratamentul pentru intoxicația cu antigel depinde de gradul de intoxicație și de starea de sănătate a animalului. Dacă intoxicația este recenta, medicul veterinar poate recomanda un tratament de eliminare a substanței, cum ar fi inducerea vărsăturilor sau administrarea unui laxativ. De asemenea, poate fi necesară fluidoterapia pentru a ajuta la detoxifierea organismului și a preveni deshidratarea.

În cazurile severe de intoxicație, animalul poate fi internat pentru tratament și monitorizare. Terapia cu oxigen poate fi necesară pentru a ajuta la menținerea funcției respiratorii și se pot administra medicamente pentru a preveni convulsiile sau pentru a controla durerea.

Este important să evitați expunerea la antigel a câinelui și să păstrați recipientele cu antigel în locuri inaccesibile pentru câini. Dacă suspectați că animalul dumneavoastră a ingerat antigel, adresați-vă imediat unui medic veterinar pentru a obține asistență medicală adecvată. Tratamentul prompt poate face diferența între viață și moarte în cazul intoxicației cu antigel la câini.

 

 

 

Ultima modificareMiercuri, 22 Februarie 2023 15:59
Veterinarul Pet

Informații experte, scrise și verificate de medici veterinari, destinate unei bune informări a celor ce dețin și iubesc animalele de companie. 

Website www.pet.veterinarul.ro